+46 (0)23- 129 00
  • restaurng a
  • restaurng b
  • restaurng c
  • restaurng d
  • restaurng e
Endast 4.5 km från Faluns centrum ligger denna pärla invid skagärdssjön Runns strand.
Vi har öppet året runt för boende i våra hotellstugor, aktiviteter för allas smaker samt inte minst för fest, konferens och events.

Främby Udde Resort är ett familjeföretag som vi startade 2005 och sedan dess är anläggningen utvecklad till en omtyckt destination för turister, företag och inte minst lokala gäster som kommer ut som för en bit mat, lite aktiviteter eller fest.

Främby udde har en intressant historia med den gamla mysiga grosshandlarvillan i centrum. Villan byggdes som en sommarstuga 1897 av Oscar och Olga Herdin, ingen dålig sommarstuga minsann. Oscar var en framgångsrik affärsman i Falun och även mycket engagerad i Falu stads utveckling. Oscar och Olga bodde på ”Udden” under somrarna och umgicks med bland annat konstnärerna Carl och Karin Larsson i Sundborn, du kan se flera roliga bilder i villans matsalar.

Under 50-60 talet nyttjades villan till sommarkoloni för barn från Stockholm och senare Unga örnar i Falun som hade verksamhet för barn här på udden.

Vår målsättning är att Främby Udde skall vara en trevlig mötesplats för alla inom våra profilområden Idrott, Hälsa, Kultur och Miljö.
Under de senaste åren har vi fått många nya vänner som vill samverka med oss inom dessa viktiga områden och vi kan tillsammans med dem bedriva ett av Sveriges mest kompletta aktivitetscenter.
 

Varmt välkommen till oss på Främby Udde Resort önskar Familjen Allanson.